Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/3/sero.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfLog.php on line 381 Vice Ordförande | Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation

Vice Ordförande

Som Vice Ordförande ansvarar du för riksorganisationens lobbyingarbete vilket innefattar projektledning av utbildningskonferensen Den Framtida Civilekonomen. Du arbetar tätt med Ordförande kring den övergripande verksamheten såsom arbetet med riksorganisationens konferenser och det dagliga arbetet på kansliet. Du får också möjlighet att resa mycket och vårda riksorganisationens relationer på lokalt plan med akademiföreträdare och landets ekonomföreningar och -kårer.

Kompetens

Som Vice Ordförande behöver du vara duktig på kommunikation. Du bör ha ett intresse för den utbildningspolitiska plattformen samt förmågan att bygga goda relationer med representanter från akademi samt beslutsfattare.

Styrelsearbetet i övrigt

Som en del av riksorganisationens styrelse förväntas du delta på styrelsemötena som äger rum ungefär var tredje vecka. På styrelsemötena fattas beslut om det kommande arbetet, om projektstödsansökningar och andra frågor som rör riksorganisationen och dess medlemsföreningar och -kårer. Styrelsen är en arbetande styrelse som varvar strategifrågor på lång sikt med den dagliga verksamheten kring budget och den konkreta direkta verksamheten.

Vill du veta mer om posten som Vice Ordförande? Kontakta Vice Ordförande Elisabeth Åkesson på viceordf@sero.nu

Ansökan skickas till rekrytering@sero.nu.


 

Intervju med Marcus Pallvid

Marcus Pallvid, Vice Ordförande 2010

Vad tog du med dig från din tid i S.E.R.O.?

Redan som medlem började jag lära känna många av de härliga människor som finns bland S.E.R.O.:s medlemsföreningar. De finns idag runt om i världen och när de eller jag själv har vägarna förbi finns all anledning att boka upp en träff eller två.

Under åren som engagerad finns inte minst ett flertal glada skratt att tänka tillbaka på men också mycket erfarenhet där jag tillsammans med så många andra kunnat växa som person. Tillsammans skapade vi en ny riktning i organisationen som bidrog till den plattform där jag bland annat fått förståelse för hur små förändringar kan göra stora skillnader. Inte minst också hur man kan leda med högt uppsatta mål och samtidigt vara flexibel nog att inte döda utan tillåta ett växande engagemang bland såväl medlemmar som hos Styrelsen.

Har ditt engagemang under studietiden hjälpt dig i din karriär?

Absolut! Jag fick möjligheten att komma i kontakt med flertalet personer och projekt där jag själv kunde växa och ta till mig av erfarenheter, kunskap och kontakter som gett mig möjligheterna att kunna bidra tills de verksamheter jag idag arbetar med.

Vad gör du idag?

Jag har en anställning som Projektledare och Marknadsföringsansvarig på Drivhuset vid Högskolan Väst och arbetar där med affärsutveckling tillsammans med flertalet olika företag, föreningar och projekt. Intill det är jag involverad inom ett flertal nätverk, föreningar och hittar ofta mig själv omgiven av spännande och engagerade människor. Min filosofi är att vi tillsammans kommer längre och arbetar därför med att skapa plattformar för hållbara lösningar och projekt för ett öppet, rättvist och hållbart samhälle både genom min egen kommunikationsbyrå och genom olika engagemang. Därför finns mitt engagemang fortfarande kvar inom den ideella sektorn där jag blanda annat medverkat i initiativet #musicstreet.

Vad är det bästa med att vara engagerad?

Alla möten, all glädje och de insikter som jag fick både under och efter åren som engagerad. Det är oftast först efteråt som man faktiskt kan se eller ta till sig vilken påverkan ens arbete och engagemang haft på människor och verksamheten i stort.

Har du kvar nätverket du fick tack vare din tid i S.E.R.O.?

Bland människorna jag lärde känna under åren som engagerad finns allt från dem som jag räknar som nära vänner till ytliga bekantskaper. Det blir därför allt från spontana luncher, chattar om onödiga YouTube-klipp till ett samtal om hur man bäst sätter pris på den nya tjänsten som skall lanseras i höst. Ett axplock av allt det goda helt enkelt!

Varför sökte du till S.E.R.O.:s styrelse/den post du haft?

Jag sökte posten som Vice Ordförande för att ta mitt engagemang till nationell nivå och där kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter. Just vid tillfället hade vi fokus på att utveckla organisationen i stort och jag kände att jag tillsammans med Styrelsen som satt då kompletterade varandra på ett bra sätt för att vi skulle kunna skapa ett stort värde för medlemsföreningarna och -kårerna.

Vad är det bästa med posten som Vice Ordförande?

För mig var det möjligheten att få leda och ledas av riktigt kompetenta och engagerade personer som ville uppnå samma mål och har liknande värderingar som mig själv.

 

Facebook

© Copyright 2019 | Skapad av Uanet webbyrå & Cut, Copy & Paste