Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/3/sero.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfLog.php on line 381 Utbildningsansvarig | Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation

Utbildningsansvarig

Som Utbildningsansvarig leder du Utbildningsutskottets verksamhet under året men har också kontakt med alla landets utbildningsansvariga. Som ledare för Utbildningsutskottet behöver du vara insatt i utbildningsfrågor och framförallt att ha ett intresse av omvärldsbevakning som är relevant för riksorganisationens utbildningspåverkan. Du ser till att medlemmarnas åsikter kring ekonomutbildningen finns samlade i ”Måldokument för nationella utbildningsfrågor”.

Kompetens

Som Utbildningsansvarig bör du vilja påverka den svenska ekonomutbildningen. Det är en fördel om du har kompetens och erfarenhet av den utbildningspolitiska arenan. Det är också viktigt att kunna arbeta med utskottet på ett målinriktat sätt.

Styrelsearbetet i övrigt

Som en del av riksorganisationens styrelse förväntas du delta på styrelsemötena som äger rum ungefär var tredje vecka. På styrelsemötena fattas beslut om det kommande arbetet, om projektstödsansökningar och andra frågor som rör riksorganisationen och dess medlemsföreningar och -kårer. Styrelsen är en arbetande styrelse som varvar strategifrågor på lång sikt med den dagliga verksamheten kring budget och den konkreta direkta verksamheten.

Vill du veta mer om posten som utbildningsansvarig? Kontakta ordförande Helia Tehranchi på ordf@sero.nu

Ansökan skickas till rekrytering@sero.nu


Intervju med Agnes Wallin

Agnes Wallin, Ordförande för Utbildningsutskottet 2010

Ekonomprogrammet vid Karlstads Universitet samt
Civilekonomprogrammet vid Linköpings Universitet

Vilka erfarenheter har du med dig från din tid i S.E.R.O.?

Svårt att säga, men rent allmänt att jag lärt mig hur det fungerar i en organisation på rikstäckande nivå, hur man arbetar med en så pass stor budget, att arbeta med stora projekt (exempelvis konferenser). För egen del var det också intressant att arbeta i en roll där man både skulle vara Ordförande för ett utskott samtidigt som man var del av en styrelse och därmed underordnad en annan Ordförande. Det har varit väldigt lärorikt att se att man klarar av båda rollerna i en gruppkonstellation.

Hur har dina karriärsplaner förändrats av ditt engagemang?

Att jag mer kan tänka mig att arbeta med frågor som rör samhället – hur man kan vara med och påverka den politiska debatten. Idag läser jag statsvetenskap för att få ut en dubbel examen.

Tror du att ditt engagemang under studietiden kommer hjälpa dig i din karriär?

Ja, eller jag har inte börjat jobba än – men jag har varit på en del arbetsintervjuer där arbetsgivaren lagt stor vikt på engagemang vid sidan av studierna. Dels eftersom det visar att man klarar av flera saker samtidigt men också för att det är en enorm erfarenhet.

Facebook

© Copyright 2019 | Skapad av Uanet webbyrå & Cut, Copy & Paste