Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/3/sero.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfLog.php on line 381 Ordförande | Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation

Ordförande

Som Ordförande har du ansvar för riksorganisationens verksamhet. Du leder även Styrelsen i det dagliga arbetet. I arbetet ingår handledning av projektgrupperna för riksorganisationens konferenser. Som Ordförande är helhetsperspektivet viktigt och att vara en god relationsbyggare och nätverkare är en förutsättning.

Kompetens

Som Ordförande krävs goda ledaregenskaper samt en fallenhet för kommunikation och nätverkande. Det är viktigt att Ordförande ser S.E.R.O.:s potential och kan uppmuntra Styrelsen, projektgrupperna samt medlemmarna att verka för riksorganisationens bästa. Då posten är på heltid är det viktigt att Ordförande är driven och kan arbeta under eget ansvar.

Styrelsearbetet i övrigt

Som en del av riksorganisationens styrelse förväntas du delta på styrelsemötena som äger rum ungefär var tredje vecka. På styrelsemötena fattas beslut om det kommande arbetet, om projektstödsansökningar och andra frågor som rör riksorganisationen och dess medlemsföreningar och -kårer. Styrelsen är en arbetande styrelse som varvar strategifrågor på lång sikt med den dagliga verksamheten kring budget och den konkreta direkta verksamheten.

Vill du veta mer om posten som Ordförande? Kontakta Ordförande Amos Friedman på ordf@sero.nu Ansökan skickas till rekrytering@sero.nu


 Intervju med Sofia Nordström

Sofia Nordström, Ordförande 2013

Vad tog du med dig från din tid i S.E.R.O.?

Jag har fått otrolig kunskap om studentengagemang och mänskliga relationer, många fina affärskontakter och framför allt minnen och vänner för livet! Att sitta som ordförande i S.E.R.O. är det beslut som format mig till den jag är idag!

Har ditt engagemang under studietiden hjälpt dig i din karriär?

Självklart har mitt engagemang under min studietid hjälpt mig i min karriär. Framför allt har mitt engagemang utvecklat mig som person och den personliga utvecklingen går inte att jämföra med någon annan kurs under studierna. Ideellt engagemang rekommenderar jag alla att ägna sig åt, det är världens bästa lärdom!

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som studentmarknadsförare hos Civilekonomerna. Som Studentmarknadsförare jobbar jag främst med vårdande och värvande av studenter vilket gör att jag i stor mån reser runt på universitet och högskolor och föreläser samt utbildar. Jag arbetsleder även studentinformatörer som är våra lokala representanter. Tack vare mitt ordförandeskap i S.E.R.O. så har jag fått god kännedom bland studentföreningar och dess fördelar och utmaningar.

Vad är det bästa med att vara engagerad?

Det bästa med att vara engagerad är att du i tidigt skede i livet får stort ansvar, du träffar vänner för livet och lär dig att ta egna initiativ. Sen går det inte att beskriva lyckan när man som projektgrupp eller styrelse åstadkommit någon bra, den glädjen är enorm!

Har du kvar nätverket du fick tack vare din tid i S.E.R.O.?

Självklart. Genom mina S.E.R.O.-kontakter har jag lyckats hitta jobbet som jag har idag!

Varför sökte du till S.E.R.O.:s styrelse/den post du haft?

Jag sökte till S.E.R.O. för att jag hade så mycket kvar att ge till studenterna efter mina egna studier. Jag ville ge tillbaka för alla underbara evenemang jag själv fått gå på och inspirera andra att engagera sig ideellt. Det blev som att jobba heltid med ens största intresse!

Vad är det bästa med den post du har haft?

Det bästa med att sitta som ordförande i S.E.R.O. var att jag hade ansvaret och förtroendet att leda styrelsen och alla glada och engagerade medlemsföreningar. Att sitta som ordförande var utmanande men med hjälp av min styrelse så uppnådde vi de mål som vi alla strävade mot; att få alla underbara ekonomstudenter samlade på ett och samma ställe.

Facebook

© Copyright 2019 | Skapad av Uanet webbyrå & Cut, Copy & Paste