Warning: A non-numeric value encountered in /customers/3/e/3/sero.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/lib/wfLog.php on line 381 Konferenser | Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation

Konferenser

Konferenser

Vi utför årligen fyra stycken nationella konferenser; en utbildningskonferens och tre studentkonferenser. Dessa är Kontaktmannakonferensen, SM i Ekonomi, Den Framtida Civilekonomen och Megakonferensen.


SM i Ekonomi

Svenska Mästerskapen i Ekonomi är en lagtävling i ekonomi och en konferens, instiftad 1987 av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation, som arrangeras årligen andra helgen i maj. Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln ”Svenska Mästare i Ekonomi”. Lokala uttagningstävlingar hålls under mars månad.

I samband med tävlingen arrangeras en konferens, om karriär och framtid, för Sveriges engagerade ekonomstudenter. Målet med SM i Ekonomi är att sprida intresse och motivera till studier inom national- och företagsekonomi.
I samband med SM i Ekonomi genomförs årets andra fullmäktigemöte där bland annat verksamhetsberättelse och bokslut för föregående år läggs fram.

Läs mer på smiekonomi.com.


Den Framtida Civilekonomen

Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.) arrangerar årligen en nationell utbildningskonferens vid namn Den Framtida Civilekonomen. Utbildningskonferensen ger studenter, akademi, offentlig sektor, näringsliv, politiker samt andra intressenter möjlighet att träffas och utbyta åsikter kring den svenska ekonomutbildningen.

Läs mer på sero.nu/dfc.

Megakonferensen

Megakonferensen är årets sista konferens, men på samma gång den första. Konferensen ska vara en pampig avslutning av året men även ett avstamp för nästa års verksamhet. På årsmötet avtackas den innevarande styrelsen och nästa års styrelse utses. Det är för många av de aktiva på lokalt plan den sista av S.E.R.O.:s konferenser som de kommer att medverka på, så även för S.E.R.O.:s sittande styrelse. På konferensen arrangeras ett årsmöte där val till S.E.R.O.:s styrelse förrättas.

Av tradition premierar varje år Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation personer och föreningar som åstadkommit något gott, och för S.E.R.O. behjälpligt eller beundransvärt, under det gångna året. Detta sker i form av S.E.R.O.:s förtjänstmedaljer: Årets eldsjäl, Årets prestation och Årets förening.

Läs mer på sero.nu/megakonferensen.


Kontaktmanna

Kontaktmannakonferensen är årets första S.E.R.O.-konferens och arrangeras vanligtvis sista helgen i februari. Då flertalet av medlemsföreningarna har skifte av sina representanter vid årsskiftet så brukar konferensen vara ett tillfälle för föreningarna att knyta kontakter dem emellan. Under Kontaktmannakonferensen påbörjas även årets arbete då Fullmäktige fastställer årets verksamhetsplan och budget. I och med detta sätts ramarna för det kommande årets verksamhet under Kontaktmannakonferensen.

Syftet med konferensen är, förutom att knyta kontakter, att utbyta erfarenheter kring föreningsarbete, diskutera utbildningsbevakning och näringslivets del i föreningen och utbildningen. Kontaktmannakonferensen lägger även stort fokus på att ge nya engagerade en inblick i riksorganisationens verksamhet och vad organisationen gör för sina medlemmar. Konferensens schema består av föreläsningar, utskottsträffar, workshops och mycket mer.

Läs mer på sero.nu/kontaktmanna.


Facebook

© Copyright 2019 | Skapad av Uanet webbyrå & Cut, Copy & Paste