Nu börjar min andra halvlek

I juni blåstes det av för halvtidspaus, och vi gick av planen med ett resultat som visade 1-1. Under halvlek han vi både med att vila upp oss inför vad som komma skall, men även reflektera över hur vi spelade första halvlek, vad vi kan ta med oss och vad vi måste ändra på för att när matchen blåses av, kunna säga att vi vunnit. I mitten på augusti ungefär blåstes andra halvlek igång och nu gör vi allt för att avsluta matchen med en vinst.

Att jämföra ett arbete under ett år med en fotbollsmatch tycker jag är en väldigt bra liknelse. Med att ”första halvlek” slutade 1–1 menar jag att det först krävs en tid för att komma in i sina roller, lära känna varandra och genomföra allt det vi vill genomföra. Vi har gjort mycket bra, men vissa saker har inte gått helt enligt plan, såsom det ofta ser ut. Nu har vi vinden i ryggen och ska kämpa tills speltiden är slut.

I skrivande stund går arbetet med Nordiska Mästerskapen in i sin slutfas. Arbetet intensifieras och snart kommer norden att få sin första mästare i ekonomi. Megakonferensen närmar sig med stormsteg och Skövde kallar oss till den sista konferensen för 2018. För mig är det med ledsamma tangenttryckningar jag skriver detta, för det här innebär att S.E.R.O.-äventyret snart är slut. Och ja, det är och har varit ett äventyr att få äran och förtroendet att leda S.E.R.O.. Ett äventyr kantat av många nya möten, vänner för liver och lärdomar jag kommer bära med mig och ha nytta av i hela livet. Jag tror jag talar för hela styrelsen att utan ert engagemang, utan alla debatter på FUM och utan ert driv skulle vårat arbete varken vara så roligt som det är och vi hade inte kunnat utföra vårt arbete.

S.E.R.O. är, och kommer alltid att vara, en organisation som lever för och styrs av sina medlemmar.

Jag vill även passa på att påminna om att rekryteringsperioden för nästa års styrelse har öppnat och att det går att nominera personer till posterna. Magdalena tillsammans med Maria och Michelle finns tillgängliga om du funderar på att söka och har några frågor gällande styrelsearbetet, självklart går det alldeles utmärkt att även fråga oss.

Det ska bli väldigt kul att få träffa er alla igen i Skövde den 8:e till 11:e november. Tillsammans ser vi till att ge verksamhetsåret 2018 det avslut detta år förtjänar.

Amos Friedman.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *