En månad på resande fot!

I rollen som ordförande får jag förmånen att resa och besöka städer i vårat avlånga land. Resande ger även mycket tid till att fundera, utvärdera och blicka framåt. Den senaste månaden har jag besökt Kalmar, Karlstad och våra norska vänner i Oslo. I skrivande stund är jag någonstans mellan Stockholm och Katrineholm påväg till årets värdstad för SM i Ekonomi, närmare bestämt Karlstad.

I Kalmar hälsade jag på Kalmar ESS och deras styrelse med huvudsyftet att tillsammans lära oss mer om styrelsearbete men även mycket om gruppdynamik och personlig insikt. Det var en tidig torsdagsmorgon på Arlanda och jag var spänd – mitt första medlemsbesök! Jag hade många förhoppningar på mig själv men när man är med Kalmar ESS är det svårt att vara nervös. Det blev en lyckad dag med mycket skratt, diskussioner och ny kunskap.

Under deltävlingen för årets upplaga av SM var jag i Karlstad och spanade in hur KarlEkon arbetade med deltävlingen. Projektledarna hade ordnat med frukost för alla deltagare, sponsorer och tentavakter innan det var dags för skrivningen. Kvällen avslutades med ett trevligt mingel där tipspromenad, snittar och korandet av vinnarna förgyllde kvällen.

Två lite lugnare veckor passerade snabbt, styrelsehelg hanns med och många trevliga samtal från bland annat Cefyrekon, Safir, SköEkon och Eken fick jag. Det är alltid lika trevligt att prata med alla medlemmar – om allt mellan himmel och jord.

I början på April begav jag mig Oslo för att hälsa på Econa som är S.E.R.O.:s systerorganisation i Norge för att närvara på Econa students årsmöte och finalen av Norska Mästerskapen i Ekonomi. Något som slog mig rätt snabbt var att vi är väldigt lika, vi står inför liknande utmaningar, både lokalt och nationellt. Därför tror jag vi måste arbete mer för att skapa ett nordiskt nätverk för studenter, akademi och näringsliv. Finalen, som i Norge avgörs med en Kahoot, var väldigt spännande. Laget Trionomics stod som segrare i slutändan. Vi diskuterade även nordiska mästerskapen i ekonomi, och engagemanget från Sverige och Norge är väldigt högt. Det ska bli spännande och se vad Nordiska Mästerskapen kommer bli om några år.

Efter några få dagar i Stockholm är det återigen dags att resa till solstaden Karlstad. Denna gång för styrgruppsmöte och kick-off inför SM tillsammans med projektgruppen, crew och huvudsponorerna Academic Work, Nordea, Grant Thornton och Civilekonomerna.

Nedräkningen till SM har även börjat. Den 3:e maj samlas vi i Karlstad för att kora svenska mästarna, utbyta erfarenheter, nätverka, lära oss nya saker och framförallt ha det riktigt roligt med varandra. Det ska bli fantastiskt kul att få träffa er alla igen.

Amos Friedman.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *