En händelserik början på 2017

Det är inte lätt att börja ett blogginlägg, speciellt inte när jag aldrig har varit en bloggare och lider av en prestationsångest av rang.

Vi är redan inne i mars och det känns som igår när vi i styrelsen för S.E.R.O. 2017 träffades för första gången, lika förvirrade, men samtidigt förväntansfulla. Mycket har hänt sedan dess. Jag tror jag talar för många av oss när jag säger att det tog ett tag innan vi ens förstod att det nu var vårt uppdrag att styra S.E.R.O.-skeppet. Det tror jag även att många av er medlemmar kan känns igen sig i, det är svårt att inte stirra sig blind på vad som tidigare har gjorts på den post man efterträder. Inget fel med att fortsätta med något som tidigare har fungerat, men det är viktigt att våga prova sig fram och inte vara rädd att misslyckas!

Jag som skriver heter Lovisa Hedmo, är 23 år, snart 24 och älskar djur, farliga sporter och dåliga skämt. Jag tänkte nu summera lite vad vi i S.E.R.O.-styrelsen har sysslat med de senaste månaderna.

I december hade vi överlämning med styrelsen för 2016. Det var en händelserik helg med mycket information, men även en hel del skratt. Vi tackar den föregående styrelsen så mycket för den helgen. Den hjälpte oss i stor grad att få en riktig kick-start på vårt år som styrelse!

I mitten på januari träffades vi i styrelsen 2017 för första gången ensamma. Vi gick igenom vad vi hade för individuella mål med året och hur vi skulle arbeta tillsammans. Vi fick även en utbildning i styrelsearbete i ideella organisationer som var otroligt givande.

Längre in i januari kom mycket frågor från projektgrupperna för Kontaktmanna och SM i ekonomi. Ordförande Mattias och vice ordförande Anna besökte projektgruppen i SM i ekonomi i Luleå i mitten på januari. Anna åkte även ner till Kalmar för att stötta projektgruppen för kontaktmannakonferensen på plats.

I slutet på januari stod lansering av SM i ekonomi på schemat. Den taggade projektgruppen från Luleå bjöd på en riktigt inspirerande dag där deltävlingsansvariga på respektive lärosäte fick delta på aktiviteter såsom workshop, tävling och föreläsning. Tack huvudsponsorerna Civilekonomerna, Grant Thornton och Nordea samt projektgruppen för en väldigt lyckad dag!

I mitten på februari var det dags för vår andra styrelsehelg där vi lade ner mycket fokus på kontaktmannakonferens i Kalmar och första resursdagen för året!

Årets första resursdag var för presidiet som hölls på Grant Thorntons huvudkontor. En mycket givande dag där deltagarna fick sig en stor dos inspiration. Stort tack till Grant Thornton som gjorde detta möjligt!

Sen kom dagen vi alla hade väntat på, det var dags att fly söderut mot kalmar. En superkonferens som resulterade i många nya kontakter, föreläsningar i toppklass, festliga sittningar och skratt i mängder. Denna konferens tror jag många kommer att leva på länge! Megatack till KalmarEss, projektgruppen och Civilekonomerna för dessa dagar!

Med detta sagt(skrivet) hoppas jag att ni medlemmar har fått en bättre inblick i vad vi i S.E.R.O.-styrelsen har pysslat med de senaste månaderna.

P.s. ni missar väl inte att S.E.R.O. nu finns på instagram @riksorganisationensero

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *